Thajské žluté kari

Thajské žluté kari
Stýská se vám po exotice? Během 20 minut si připravíte jeden z tradičních thajských pokrmů a můžete tak alespoň společně zavzpomínat na krásnou dovolenou.
 

Příprava: cca 20 minut

Počet porcí: pro 4 osoby

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 3 střední brambory
  • 6-7 cherry rajčat
  • 1 paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2-3 lžíce žluté kari pasty
  • 2 lžičky kvalitní sojové omáčky
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • čerstvý koriandr

Postup

  • Nejprve si připravte zeleninu, kterou očistěte a pokrájejte – papriky na proužky, oloupané brambory na kostky, cherry rajčata rozpulte.
  • Maso nakrájejte také na proužky.
  • Do soté pánve nalijte kokosové mléko a za častého míchání zahřejte téměř k varu. Do horkého mléka rozmíchejte kari pastu.
  • Pak přidejte nakrájené kuřecí kousky, přilijte vývar a přiveďte k varu.
  • Vařte 5 minut. Pak směs ochuťte rybí omáčkou, sójovou omáčkou a lehce přislaďte třtinovým cukrem. Na závěr přidejte zeleninu a vařte další 4 minuty.
  • Podávejte nejlépe  s jasmínovou rýží, dozdobit můžete čerstvým koriandrem.

Související a doporučené produkty