Sous-vide hovězí filátko s pikantní růžičkovou kapustou a granátovými semínky – jako v michelinské restauraci

Sous-vide hovězí filátko s pikantní růžičkovou kapustou a granátovými semínky – jako v michelinské restauraci
Metoda šéfkuchařů sous-vide je totiž již dostupná i pro domácí vaření. Výjimečná chuť, šťavnatost i perfektní barva masa. Víte, že si takovou luxusní večeři můžete připravit v klidu doma?

Zajímá vás jak na to? S novinkou od Zwilling Enfinigy – ponorným vařičem pro metodou přípravy sous-vide a vakuovacími sáčky Zwilling Fresh & Save.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: cca 80 minut

Ingredience

příprava masa sous-vide:

  • 500 g hovězí svíčková
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 g másla
  • sůl, pepř

příprava kapustiček:

  • 500 g  čerstvá růžičková kapusta
  • 80 ml sezamového oleje
  • 2 pol. lžíce řepkový olej
  • kůra a šťáva z 1 chem. neošetřené limetky
  • sůl, pepř

na dokončení:

  • 30 g semínek granátového jablka (1 větší šťavnaté jablko)
  • 1 snítka máty

Postup

1. Hovězí svíčkovou a rozmarýn omyjte a osušte.

2. Do vakuovacího sáčku vložte maso, 2 snítky rozmarýnu a polovinu olivového oleje. Sáček důkladně uzavřete a pumpou odsajte vzduch.

3. Větší hrnec naplňte vodou na maximální úroveň, vyznačenou na tyči ponorného sous-vide vařiče, ten připojte a vodu ohřejte na 56 °C.

4. Vložte sáček s masem do hrnce a ponořený ho ponechejte v hrnci za dané teploty po dobu 60 minut.

5. Zatímco se připravuje maso, očistěte růžičkovou kapustu, sloupněte vrchní list a pak každou hlavičku rozpulte.

6. Na větší pánvi rozpalte řepkový olej a za občasného obracení osmažte kapustičky al dente.

7. Ztlumte vařič, přilijte sezamový olej, limetkovou šťávu i kůru a mírně zredukujte. Pánev s kapustičkami odstavte ze zdroje tepla, podle chuti osolte a opepřete.

8. Po 60 minutách vyjměte maso ze sáčku a osušte. Do čisté pánve nalijte zbývající olivový olej a rozpalte ho.

9. Maso v něm pak krátce orestujte ze všech stran. Lehce osolte, přidejte zbývající snítku rozmarýnu a máslo. Špalíček masa pak rozpuštěným máslem polijte, vyndejte z pánve na nahřátý servírovací talíř a nechejte alobalem zakryté chviličku dojít (cca 1,5–2 minuty).

10. Hotovové maso nakrájejte na plátky, naaranžujte znovu zpátky na servírovací talíř a podle svých preferencí dochuťte solí a pepřem. Posypte rozpůlenými růžičkami kapusty s redukcí a pokapejte šťávou, která vám zbyla v pánvi.

11. Dozdobte semínky granátového jablka a lístky čerstvé máty.

Související a doporučené produkty