Sladká pizza

Sladká pizza
Vyzkoušejte alternativu klasické italské pizzy – připravte si ji s vaším oblíbeným ovocem. Péct ji můžete v klasické formě na koláč či na pizza kameni, a to jak v troubě klasické tak třeba venku na vašem BBQ s pomocí pizza kamene od Rösle.

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 ml vody
  • 250 g jahod (čerstvé jsou nejlepší, ale lze použít i kompotované)
  • 200 g lučiny
  • 6 lžic třtinového cukru
  • 1 svazek bazalky

Postup

  1. Z droždí, cukru, lžíce mouky a trochy vody nechte vzejít kvásek.
  2.  Do velké mísy dejte mouku, přidejte kvásek, olej, sůl, vodu a vypracujte hladké těsto, nebo  si ušetřete čas a sílu a vše svěřte robotu
  3. Z těsta pak vytvořte 2 bochánky a nechte je přikryté 20 minut odpočinout.
  4.  Vyválejte 2 pláty a ozdobte je jahodami, malinami nebo jiným sezónním ovocem a rozdrobenou lučinou. Pizzy nechte odpočinout na vále ještě 10 minut. 
  5. Pak je lehce zakápněte olivovým olejem.
  6.  Mezitím předehřejte troubu na 220 °C a dejte do ní nahřát tál nebo formu na koláč
  7. Pizzu přesuňte na rozpálený pizza kámen nebo do formy a pečte cca 10 minut, dokud není kůrka křupavá a zlatavá.
  8. Pizzu můžete také připravit na grilu. Předehřejte pizza stone při zavřeném poklopu. Pizzu přeložte na rozpálený pizza kámen, gril přiklopte a nechte péct 10 minut, dokud není kůrka křupavá a zlatavá.

Související a doporučené produkty