Mrkvové minibábovky pro dobrou náladu

Upečte si na víkend sladkou dobrotu, která se navíc tváří i tak trochu zdravě. Pro všechny milovníky netradičních receptů z dostupných surovin.

Celková doba přípravy: 1 hodina 15–30 minut bez robota (45 minut s robotem)
z toho pečení: 45–60 minut
Množství: do formy o objemu 2,3 l (9 cups)

Ingredience

  • 450 g strouhané mrkve
  • 280 g celozrnné mouky
  • 220 g másla
  • 200 g hnědého cukru
  • 120 g ořechů
  • 4 vejce
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky skořice, špetka soli

Budete potřebovat tu pravou formu na bábovky

Pro dokonalé výsledky vašeho kulinářského snažení doporučujeme robustní formy na bábovky z litého hliníku americké značky Nordic Ware. Díky svému nepřilnavému povrchu se bábovky snadno vyklepávají. Navíc jsou díky propracovaným tvarům jednotlivých forem jsou prostě krásné!

Postup

  • Troubu předehřejte na 175 °C.
  • Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo dejte do mísy a zamíchejte.
  • Z bílků vyšlehejte v samostatné nádobě tuhý sníh.
  • Všechny sypké ingredience smíchejte v další míse  a postupně přidávejte do mokré směsi.
  • Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou mrkev, ořechy a sníh.
  • Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
  • Těsto vlijte dejte do formy a pečte asi 45 minut

Související a doporučené produkty