Kuřecí saltimbocca

Kuřecí saltimbocca

Lehká letní večeře v italském stylu, na kterou potřebujete jen pár ingrediencí a dobrou pánev.
Pravá italská saltimbocca se připravuje z tence naklepaných plátků masa z mléčného telete, parmské šunky a čerstvých šalvějových lístků. V našem receptu jsme zaměnili telecí za kuřecí a přidali zeleninový salátek. Smažené kuřecí závitky se šalvějí a prosciuttem – kuřecí saltimbocca je porce tak akorát pro lehkou letní večeři. 
 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 20 minut

INGREDIENCE

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 lístky šalvěje
  • 4 hrsti rukoly
  • 1 granátové jablko
  • 1 citron
  • 4 plátky parmské šunky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • bílý pepř, sůl, olivový olej

POSTUP

1. Kuřecí řízky naklepejte, jemně opepřete, každý stočte do válečku a zabalte do plátku parmské šunky, navrch položte 2 lístky čerstvé šalvěje a připevněte k masu párátkem nebo špejlí.

2. Rozehřejte na pánvi máslo a připravené válečky z kuřecího masa na něm zprudka osmahněte po obou stranách dozlatova, cca 2 minuty každou stranu. Začnete stranou se šunkou a šalvějí, při tom maso také velmi lehce osolte.

3. Snižte teplotu a restujte dalších 5 minut, pak opečené maso podlijte vínem, nechte probublat cca 2–3 minuty, až se větší část vína odpaří, pak pánev odstavte ze zdroje tepla,  šťávu zjemněte lžičkou másla a nechejte 2 minuty odpočinout.

4. Na talíř vždy dejte hrst rukoly, zakápněte olivovým olejem, lehounce opepřete a osolte, přidejte lžíci granátových semínek. Navrch položte kuřecí váleček a zalijte lžičkou šťávy. Podávejte s čerstvým pečivem.

Kuřecí saltimbocca výborně chutná také s čerstvými těstovinami; nezbytným doplňkem je ovšem v každém případě vychlazené bílé víno. Tak tedy Na zdraví!

Související a doporučené produkty