Jak správně využít pepř v kuchyni?

02. června 2022
Jak správně využít pepř v kuchyni?
Chcete objevovat unikátní chutě, díky kterým bude vaše jídlo prakticky dokonalé? Výběr pepře je jen polovina úspěchu. I ten nejlepší pepř je totiž potřeba správně rozemlít, aby se uvolnila jeho plná chuť.
Jak správně využít pepř v kuchyni?

Aromatické molekuly jsou totiž soustředěny jako esence v jádru pepřového zrnka, zatímco pálivé ingredience se nacházejí zejména na vnější straně bobule. Díky hrubému pomletí zrnko zcela uvolní esence. Naopak jemné mletí dává vyniknout aktivním látkám a zesiluje pocit pálivosti. Ideální je pepř namlít na poslední chvíli, jelikož jeho aroma je velmi prchavé.

Videopředstavení konceptu Zanzibar


Mletí je zásadní

Pokud chcete uvolnit otěže chuti, nastavte si váš mlýnek na pepř podle požadovaného efektu. Pro větší pálivost je potřeba jemné mletí. Maximální chuť pepře vám zajistí hrubé mletí a pokud hledáte rovnováhu, tak si vyberte střední mletí.

Jak dosáhnout efektivního mletí? Rozhodně kvalitním mlýnkem na pepř. Společnost Peugeot, výrobce nejprestižnějších mlýnků na pepř na světě se spojila s Gerárdem Vive. Gérard Vives, je kuchař-samouk a autor knih o zážitkové gastronomii. Je velkým zastáncem vysoce osobitého kulinářského stylu, které je založen na silné vazbě se zemí, odkud suroviny pocházejí a sezónnosti.

Gerárd cestuje po celém světě a hledá ty nejkvalitnější pepře, aktivně pomáhá zlepšovat pěstitelům kvalitu jejich koření na ještě vyšší úroveň. Je velkým stoupencem myšlenky, že je nutné respektovat  zemi a lidi, kteří půdu opracovávají.

peugeot Zanzibar- mlýnky na pepř i sůl

Koncept Zanzibar je vytvořen nejen pro pepř, ale také pro sůl. 

Kolekce mlýnku na pepř a výběru pepřů Zanzibar

Spoluprací společnosti Peugeot a Gérarda Vive vznikl dokonalý produkt s názvem Zanzibar, díky kterému namelete pepř tak, že z něj dostanete to nejlepší, co pro dané jídlo budete potřebovat.

Vaření umocňuje sílu a pálivost pepře, ale negativně ovlivňuje jeho aroma. Pokud tedy chcete, aby bylo aroma těchto pepřů co nejsilnější, nevařte je, ale namelte je na připravené pokrmy těsně před servírováním. Objevte s Zanzibarem chuť těch nejlepších pepřů v kombinaci s kvalitním mletím.

Související a doporučené produkty