Aromatické molekuly jsou totiž soustředěny jako esence v jádru pepřového zrnka, zatímco pálivé ingredience se nacházejí zejména na vnější straně bobule. Díky hrubému pomletí zrnko zcela uvolní esence. Naopak jemné mletí dává vyniknout aktivním látkám a zesiluje pocit pálivosti. Ideální je pepř namlít na poslední chvíli, jelikož jeho aroma je velmi prchavé.
Videopředstavení konceptu Zanzibar
Mletí je zásadní
Pokud chcete uvolnit otěže chuti, nastavte si váš mlýnek na pepř podle požadovaného efektu. Pro větší pálivost je potřeba jemné mletí. Maximální chuť pepře vám zajistí hrubé mletí a pokud hledáte rovnováhu, tak si vyberte střední mletí.
Jak dosáhnout efektivního mletí? Rozhodně kvalitním mlýnkem na pepř. Společnost Peugeot, výrobce nejprestižnějších mlýnků na pepř na světě se spojila s Gerárdem Vive. Gérard Vives, je kuchař-samouk a autor knih o zážitkové gastronomii. Je velkým zastáncem vysoce osobitého kulinářského stylu, které je založen na silné vazbě se zemí, odkud suroviny pocházejí a sezónnosti.
Gerárd cestuje po celém světě a hledá ty nejkvalitnější pepře, aktivně pomáhá zlepšovat pěstitelům kvalitu jejich koření na ještě vyšší úroveň. Je velkým stoupencem myšlenky, že je nutné respektovat zemi a lidi, kteří půdu opracovávají.
Koncept Zanzibar je vytvořen nejen pro pepř, ale také pro sůl.
Kolekce mlýnku na pepř a výběru pepřů Zanzibar
Spoluprací společnosti Peugeot a Gérarda Vive vznikl dokonalý produkt s názvem Zanzibar, díky kterému namelete pepř tak, že z něj dostanete to nejlepší, co pro dané jídlo budete potřebovat.
Vaření umocňuje sílu a pálivost pepře, ale negativně ovlivňuje jeho aroma. Pokud tedy chcete, aby bylo aroma těchto pepřů co nejsilnější, nevařte je, ale namelte je na připravené pokrmy těsně před servírováním. Objevte s Zanzibarem chuť těch nejlepších pepřů v kombinaci s kvalitním mletím.