Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,045 kg |
Popis
Mechanický brousek od německého výrobce Rösle. Tři různé brusné kotouče pro různé úrovně ostrosti nožů. Vhodný na rutinní udržovací doostření nožů i kompletní obnovu ostří zcela tupého nože.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Hlavní výhody:
- snadné používání, ideální i pro nezkušené uživatele
- 3 druhy brusných kotoučů pro různě ostré nože
- brusný úhel 20-40 °
- bezpečné používání: ergonomická rukojeť a protiskluzové prvky
- pro praváky i pro leváky
- brusné kotouče jsou vyměnitelné
Pro pravidelné doostřování nožů, ale i kompletní obnovu ostrosti u zcela tupého nože můžete využít mechanický brousek Rösle. Má 3 různé brusné kotouče, každý určený pro jinou úroveň ostrosti nože.
Protiskluzová úprava a ergonomicky tvarovaná rukojeť zvyšují bezpečnost při jeho používání. Jednou rukou přidržujete brousek a druhou ovládáte samotný nůž. Žádné odhadování a hlídání úhlů jako při práci s ocílkou, nůž jen opakovaně protáhnete brouskem a brusné kotouče se postarají o celý proces broušení. Ideální i pro nezkušené uživatele.
Tři brusné kotouče:
1. karbid wolframu – pro broušení tupých nožů
2. brusný kotouč s diamantovým povlakem – pro broušení lehce tupých nožů
3. keramický brusný kotouč - pro běžné přeostření a konečnou úpravu po 2. stupni
3 x 7 kroků od tupého nože k ostrému:
Zachování ostrosti (osvěžení ostrosti, doostření):
Umístěte čepel do stupně 3 a několikrát protáhněte čepel (~7x) od rukojeti ke špičce, a přitom vyvíjejte lehký, rovnoměrný tlak.
Tip: Ve fázi 3 si nůž znovu nabruste jednou týdně.
Ostření mírně tupého nože:
Umístěte čepel do stupně 2 a několikrát protáhněte čepel (~7x) od rukojeti ke špičce, a přitom vyvíjejte lehký, rovnoměrný tlak. Opakujte tento postup ve fázi 3.
Ostření tupého nože:
Umístěte čepel do stupně 1 a několikrát protáhněte čepel (~7x) od rukojeti ke špičce, a přitom vyvíjejte lehký, rovnoměrný tlak. Tento postup opakujte ve fázích 2 a 3.
Brousek není vhodný na ostření nožů se zoubkovaným / vlnkovaným ostřím (nože na chléb a pečivo).