Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 41,6 × 6 × 23,7 cm |
Hmotnost | 0,7718 kg |
Odnímatelná rukojeť | ne |
Nepřilnavý povrch | ano |
Materiál | hliník |
Myčka nádobí | ne |
Indukční ohřev | ne |
Průměr | 23,6 cm |
Popis
Dánská specialita, malé koblížky Ebelskiver a 7 kousků najednou! Pánev má nepřilnavý povrch a tepelně odizolovanou, do ruky příjemnou rukojeť, pracovat s ní je zábavné a jednoduché. Pánev je vyrobená z litého hliníku, potaženého nepřilnavou vrstvou bez PFOA. Snadno a rychle připravíte perfektní teplou svačinku či dezert pro všechny malé i velké mlsaly. Připravují se nejen jako sladké koblížky, kde skrytou náplň tvoří ovoce, nutela, marmeláda či jam, ale také na slano, třeba se sýrem, špekem nebo zeleninou, zapečenými uvnitř.
- Materiál pánev: litý hliník, nepřilnavý povrch
- Materiál rukojeť: plast s vysokou izolační schopností (fenolická rukojeť)
- Hmotnost: 0,712 kg
- Barva: černá
- Rozměry: Ø 23,6 cm,
- Počet kobližek: 7 x Ø 5,84 cm, výška prohlubně: 3,30 cm
- Vhodná pro použití na plynové, elektrické i sklokeramické plotýnce
- Zdravotně nezávadná
- 10 let záruka
Pokyny pro údržbu a použití
- Před prvním použitím a po každém následujícím umyjte ručně teplou mýdlovou vodou.
- Pro odstranění odolnějších usazenin těsta použijte měkký kartáček, nepoužívejte drátěnky.
- Při práci používejte dřevěné nebo silikonové nástroje, nikdy kovové.
- Před každým použitím pánev předehřejte na mírném ohni a štětcem následně vymažte jednotlivé dutinky rostliným olejem nebo přepuštěným máslem.
- Každou ze 7 dutinek na pánvi naplňte ze 3/4 připraveným těstem. Doprostřed každého koblížku pak vtlačte náplň tak, aby byla těstem zcela překryta.
- Jakmile se na viditelné straně kobližků začnou dělat malé bublinky, jsou ebelskivers zralé na otočku, trvá to 2-3 minuty. Pro otáčení použijte třeba dvě špejle, nikdy však kovové náčiní. Druhá strana se opéká zhruba poloviční dobu, tedy 1-1,5 minuty.
- Správný vdoleček ebelskiver je souměrný a zlatý z obou stran. Pro správný postup se můžete inspirovat také videem.