
Všechno co jste chtěli vědět o japonských nožích Miyabi
Půvab, elegance a sofistikovanost jsou důležitou součástí japonské kultury, to platí i pro nože Miyabi
Zwilling Miyabi 5000MCD nůž Chutoh, 16 cm
34372-161Japonský nůž chutoh Miyabi z kolekce 5000MCD s čepelí s damascénským vzorem o délce 16 cm ze speciální oceli, která vyniká extrémní tvrdostí s rukojetí z březového dřeva ozdobeného mozaikou. Spojení německých a japonských nožířských mistrů dalo vzniknout unikátní sérii nožů Zwilling Miyabi.
Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž chutoh s čepelí o délce 16 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským kuchařům perfektní kombinaci funkčnosti, dokonalé ergonomie a unikátního designu.
Chutoh, přeloženo jako středně velký nůž, je také známý jako „velký petty nůž“. Používá se všude tam, kde je Shotoh příliš malý a Gyutoh příliš velký, zkrátka kuchyňský nůž s širokou škálou použití.
Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".
Jádro těchto nožů je tvořené vysoce jakostní karbidovou ocelí. Toto jádro je opláštěné 100 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí, které vytvářejí jedinečný damascénský design. Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekontaelnou a dlouhotrvající ostrost.
Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená ze dřeva břízy bělokoré dodává každému noži nádech jedinečnosti. Teplo vyzařující z přírodního březového dřeva je v dokonalém kontrastu s ocelovou čepelí. Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem MIYABI.
Půvab, elegance a sofistikovanost jsou důležitou součástí japonské kultury, to platí i pro nože Miyabi
Přijďte si vyzkoušet jedny z nejlepších nožů na světě, získejte nové vědomosti a slevu na -20% s platností 8 dní.
Recepty z Miyabi workshopu podle lektora Gourmet Academy Martina Staňka
Recept z Miyabi workshopu na téma "Netradiční japonsko-české Vánoce"