• Menu
EN
Pro špičkovou kuchyňskou výbavu Navštivte E-shop

Značka Woll

Woll, to je německé ručně odlévané nádobí, extrémně odolné proti poškrábání, s patentovaným tvrzením dna plazmou, vyráběné člověkem pro člověka na nejvyšší technické úrovni s propojením myšlení a práce mezi podnikatelskou zodpovědností a šetrností vůči životnímu prostředí.

Rodinnou společnost založil Norbert Woll v německém Saarbruckenu v roce 1979 a o čtyři roky později si svým nádobím, odlévaným speciální technologií z nejkvalitnějšího hliníku vydobyl pověst výrobce nejkvalitnějšího kuchyňského nádobí. Dnes je firma Woll tím, kdo v branži určuje trendy.

Jak se to dělá?

Každý kus nádobí Woll je ručně odléván do speciální formy přímo v Německu. Technologie pomalého ručního lití brání materiálovému pnutí – takové nádobí je jednak odolnější vůči mechanickému poškození, za druhé dokonale rovné a za třetí vede teplo naprosto rovnoměrně po celém svém povrchu. Umožňuje vytvořit extra silné dno s nejlepšími termoakumulačními vlastnostmi a napevno vlít měděné objímky pro uchycení držadel. Ta se nemohou nijak uvolnit a použití takového nádobí je rozhodně bezpečnější.

Na hliníkový korpus je následně plazmovými tryskami za teploty více než 20 000 °C nanášen oxid titaničitý. Jeho částečky se tak pevně spojí s hliníkovým tělem pánve, že vydrží skutečně všechno. Teprve poté přijde na řadu nanášení nepřilnavého povrchu (beze stop škodlivých prvků) a zušlechtěných nanosloučenin. Děje se tak při teplotě více než 400 °C, aby se antiadhezní povlak skutečně dokonale spojil se spodním vytvrzeným podkladem. Speciální povlak umožňuje pohodlné vaření s minimálním množstvím tuku, nebo docela bez něj. Vaše pokrmy tedy mohou být zdravější a méně kalorické.

Nakonec přijde na řadu rukojeť či madlo. Jeho nosný díl je pevně spojen s tělem pánve či hrnce, takže zaručuje vždy zcela pevné a absolutně bezpečné držení. U některých řad nádobí Woll lze rukojeť snímat. Díky tomu má nádobí Woll ty nejširší možnosti použiti: jako pánev na sporák, jako kuchyňská forma v troubě a podobně. Šetří místo v kuchyňské lince, jednoduše se vejde do trouby, dřezu nebo myčky.

Poklice jsou vyrobeny ze speciálně tvrzeného bezpečnostního skla, a protože odolávají teplotám až 250 °C, nemusíte se je bát nasadit ani při pečení v troubě.

Proč sáhnout po nádobí Woll?

  • mimořádně odolné vůči poškrábání a oděru,
  • zdravá příprava potravin šetřící obsah vitamínů díky jedinečnému vytvrzení svrchní antiadhezní vrstvy
  • optimální akumulace a vedení tepla
  • odolává deformaci i při zahřátí nasucho
  • nejvyšší tepelná odolnost
  • ohleduplné vůči životnímu prostředí díky úspoře energie a trvanlivosti
  • pevné rukojeti, boční madla a poklice vhodné do trouby
  • snadná údržba, ruční mytí i použití v myčce
  • odnímatelná rukojeť pro praktickou údržbu
  • absolutně rovné – pánev se nedeformuje