Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0,8 × 21 × 1 cm |
Hmotnost | 0,025 kg |
Popis
Nůž na krájení Paysage N°112 v červené bravě je univerzální pomocník při krájení zeleniny, očišťování ovoce a porcování menších kousků masa. Čepel dlouhá 10 cm a silná 1,5 mm je vyrobena z kvalitní švédské nerezové oceli 12C27 (Sandvik), která je odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu. Rukojeť je vyrobena z habrového dřeva, které je světlé bez výrazného vzorku a umožňuje tak syté a odolné barvy.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
OPINEL N°112 PAYSAGE nůž na krájení červený
Univerzální pomocník při krájení zeleniny, očišťování ovoce, ale také při porcování menších kousků masa.
- Délka čepele: 10 cm
- Tloušťka čepele: 1,5 mm
Rukojeť z habrového dřeva je velmi podobná rukojeti bukové, s tím rozdílem, že habr je mnohem světlejší a nemá tak výrazný vzorek. Proto mohou barvy nožů být tak syté a odolné.

Dřevo
Habr s certifikací PEFC pochází z ekologicky obhospodařovaných farem v regionech Jura a Vercors. Toto bílé dřevo s malým počtem žilek je ideální pro nanášení barvy. Rukojeť je lakovaná, aby byla chráněna před vlhkostí a nečistotami.
95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů. Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda. Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu.
Nerezová ocel
Tvrdost 55–57 HRC. Evropský původ. Nerezová ocel použitá v čepelích OPINEL je optimalizovaná jakost, která zaručuje vysokou odolnost proti korozi a vysoký mechanický výkon. Čepel nabízí vynikající ostrost a vysokou odolnost proti oděru (opotřebení), což jí umožňuje odolat pravidelnému kontaktu s tvrdými materiály, jako je keramika, před nutností opětovného nabroušení. Nerezová ocel má tu výhodu, že za běžných podmínek používání nevyžaduje žádnou speciální údržbu, na rozdíl od uhlíkové oceli. Nicméně může narazit na své limity, pokud je vystavena delšímu kontaktu s agresivním prostředím (kyselina, slaná voda, čisticí prostředky...).
Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.
Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel.