KitchenAid robot Artisan – Tak trochu z jiného těsta

20. září 2022
KitchenAid robot Artisan – Tak trochu z jiného těsta
Roboti ovládli svět! Nemyslíme celou naši Modrou planetu, ale svět kuchyní určitě. Představujeme vám kuchyňského robota Artisan – vlajkovou loď od KitchenAid!
KitchenAid robot Artisan – Tak trochu z jiného těsta

Křivky, které vás okouzlí

Jestli je kuchyň srdcem každého bydlení, musí být kuchyňský robot jeho hlavní tepnou. Tento nezastupitelný pomocník usnadní jakoukoliv práci při pečení a ještě k tomu má čas na to, aby vypadal neodolatelně. A díky tomu se pro vás stane takřka srdeční záležitostí.

KitchenAid, Artisan, kuchyňský robot, saténová měď

Nadčasový design robota Artisan Vám otevírá svět líbivých křivek a zaoblených tvarů, to vše je schováno v neodolatelném robustním hávu. Tato kombinace designu a funkčnosti vám zpříjemní každé pečení, každé hnětení těsta i jakoukoliv jinou činnost, neboť i když s robotem zrovna nepracujete, bude zdobit vaše kuchyňské prostory jako umělecký objekt, na kterém rádi necháte spočinout váš zrak.

KitchenAid, Artisan, kuchyňský robot, saténová měď

Co víc, i jeho vnitřní konstrukce stojí určitě za povšimnutí. V útrobách robota nehledejte plastovou kostru, protože jí tu rozhodně nenajdete. Skelet je totiž celokovový a tak vám můžeme zaručit, že stabilita stroje je neochvějná a díky tomu zůstane přesně tam, kam jej položíte. Artisan je robotem na svém místě a nerozhodí ho ani práce na plné otáčky. Když už jsme u těch otáček, jejich nastavení obstarává páčka, za kterou je radost zatáhnout, neboť teprve tehdy pocítíte sílu a výkonnost Artisanu, stejně tak jako u řazení závodního automobilu. Motor robota pohání kovovou metlu, která díky oběžnicovému pohybu obsáhne prostor celé mísy.

Multifunkční sen

Ovšem kvalitní kuchyňský robot nedělá jen přístroj samotný. Revoluce nastává v okamžiku, kdy zatoužíte vyměnit si variabilní nástavce a poznat všechny možnosti, které Artisan nabízí.

Pouštíte se například do přípravy kynutého těsta? Není problém! Hnětací hák v okamžiku upnete do robota a ten již veškerou práci odvede za vás. Nemusíte se bát ani většího množství, protože železné tělo zajistí stabilitu a hnětací hák projede těstem jako po másle.

Potřebujete připravit tu nejjemnější šlehačku, či vyšlehat nadýchaný sníh z bílků, je tu další nástavec  a to metla, která je standardní součástí každého robota, vyrobená z kvalitní nerezové oceli.

kitchenAid hnětací hák, bílý
KitchenAid, balonová metla nerzová

Jestli máte zálusk na výborný dort, neobejdete se bez lahodného krému. K jeho přípravě vám poslouží důmyslný celokovový šlehač obohacen o silikonovou stěrku, která se postará o rychlé a dokonalé šlehání. 

Nebo obdobný nástavec a to plochý šlehač. S noblesou sobě vlastní si poradí především s lehčími těsty, například na výrobu nadýchaného piškotu.

Celý tento výčet uzavírá perfektně zaoblená nerezová mísa. Vlastně dvě. Při vytváření vašich originálních receptů se rozhodně nemusíte omezovat. Pokud by vám náhodou nestačila nádoba o objemu 3 litry, nezoufejte. Bylo by totiž politováníhodné, kdyby 4,83 litrová mísa zůstala ladem. Přidávat ingredience, aniž byste museli robota vypnout, je skvělou přidanou hodnotou. K tomu aby všechny přísady zůstaly tam, kde mají, slouží plastový průhledný plnící štít, který zabrání případnému ušpinění pracovní plochy.


KitchenAid kuchyňský robot Artisan ovšem nekončí u zpracování těsta. Na rozdíl od ostatních dokáže překročit svůj vlastní stín a nabízí propojení s širokou škálou různých nástavců od mlýnku na maso až po zmrzlinovač. Ano, přesně tak. Po kvalitním masovém pokrmu si prostě zasloužíte sladký dezert.


Jak můžete vidět, KitchenAid opět nabízí neomezenou tvořivost pro všechny. Vaření bude každodenním zážitkem, ke kterému se budete vždycky rádi vracet. Kuchyň se díky tomu stává místem, kde se plní sny. Alespoň ty kulinářské.

KitchenAid, Artisan, kuchyňský robot, hnětací hák, metla, plochý šlehač, saténová měď

Video - KitchenAid kuchyňský robot



Související a doporučené produkty