
Workshop s Miyabi noži 2. 12. 2018 kdykoliv od 11 do 18 hod
Přijďte si vyzkoušet jedny z nejlepších nožů na světě, získejte nové vědomosti a slevu na -20% s platností 8 dní.
Japonský nůž Miyabi 7000D Shtoh s čepelí o délce 13 cm ze speciální oceli, která vyniká extrémní tvrdostí s rukojetí z odolné a houževnaté micarty doplněné o elementy z leštěné oceli pro neopakovatelný vzhled.
Japonské nože Miyabi 7000D vás zvou k prozkoumání tradičního asijského nožířského umění. Krása a ostrost spojují každý kuchyňský nůž z řady Miyabi 7000D, včetně nože Shotoh, s délkou čepele 13 cm, který je ideální na zpracování menších kousků potravin, očitění či pokrájení ovoce a zeleniny.
Shotoh znemená v japonštině něco jako „malý nožík“ a v angličtině je proslulý jako „petty nůž“, což pochází z francouzského slova „petit“, tedy malý. V Japonsku je tento nůž považován za jeden z tradičních nožů a je jedním z nejlépe prodávaných tvarů čepele, hned po noži Santoku.
Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".
Jádro těchto nožů je tvořené jemnou karbidovou ocelí. Toto jádro je obalené 65 vrstvami ocele, které vytvářejí jedinečný damascénský design. Speciální japonská ocel CMV60 obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 60 stupňů Rockwella, pro nepřekontaelnou a dlouhotrvající ostrost.
Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená z odolné a houževnaté micarty - vrstvené směsi pryskyřice a lněných vláken je nenáročná na údržbu. Kombinace micarty s texturou dřeva a elementů z leštěné nerezové oceli je skutečně jedinečná. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem MIYABI.
Přijďte si vyzkoušet jedny z nejlepších nožů na světě, získejte nové vědomosti a slevu na -20% s platností 8 dní.
Recept z Miyabi workshopu na téma "Netradiční japonsko-české Vánoce"