
Dýňové čatný
Rozlouskněte kardamon lusky, vyberte semínka a skořápky vyhoďte. Rozdrťte semena spolu s chilli papričkou a pepřem. Poté rozehřejte pánev a dejte opražit a nechte provonět....
Zwilling bambusové prkénko
Praktické prkénko Zwilling vyrobeno z bambusu pro bezpečné krájení.
Má-li zůstat kvalitní nůž dlouho ostrý, je potřeba využívat ke krájení i stejně kvalitní prkénko. Ne příliš měkké, aby se z někoho neodštipovaly nežádoucí třísky, ani příliš tvrdé (skleněné, mramorové), protože nože by se rychleji tupily a hrozilo by i poškození čepele.
Prkénko z bambusu je ideální krájecí plochou pro svou optimální tvrdost a odolnost, zároveň dřevo je coby přírodní materiál přirozeně antibakteriální. Prkénko může být používáno pro krájení z obou stran. Díky nevšední dřevokresbě slisovaných částí bambusového dřeva může posloužit i k aranžování a servírování drobného pohoštění pro vaše hosty.
Prkénko je po obvodu opatřeno praktickou drážkou pro odvod přebytečných šťav, aby krájené maso či zelenina po prkénku neklouzala.
Jako každé dřevěné prkénko i to bambusové vyžaduje pravidelnou péči - ideální je potřít jej jednou měsíčně kuchyňským olejem (nejlépe za studena lisovaným), aby nevysychalo a uchovalo si svou barvu a nedocházelo k tvarovým deformacím.
Rozlouskněte kardamon lusky, vyberte semínka a skořápky vyhoďte. Rozdrťte semena spolu s chilli papričkou a pepřem. Poté rozehřejte pánev a dejte opražit a nechte provonět....
Kuřecí řízky ochuťte pepřem. Na každý řízek položte snítku šalvěje. Obalte řízky prosciuttem a převažte je kuchyňskou nití. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Restujte řízky,...
Pokud si koupíte nože ze speciální německé oceli s dlouhotrvající ostrostí, rádi bychom, aby vám vydrželi celý život. Pár rad a tipů, které vám dlouhověkost nožů Zwilling zaručí
Použijte chilli nitě k dozdobení a budete mít pokrm, který potěší i vaše oko - věříme v umění žít všemi smysly
Tip na vánoční dárek: Asi je báječná Asie
Zbývá přesně 1 měsíc do Vánoc a tak přinášíme tip na vánoční dárek, který nejen potěší, ale je také praktický. Ať se práší za pecí!