Informace o produktu
Weber gril Master-Touch GBS 57 cm
Rozšiřte svůj kulinářský repertoár s grilem na dřevěné uhlí Weber Master-Touch GBS. Dělený trojmo niklovaný rošt o průměru 57 cm, po stranách skládací pro snadné doplňování či přemísťování uhlí a s vyměnitelným středem GBS.
Pracovní výška 79 cm skýtá dostatečné pohodlí, odolná pogumovaná kola pro bezpečnou manipulaci a stabilitu při grilování. Pro snadnější manipulaci se žhavým uhlím je každý gril Master-Touch vybaven palivovými nádobami Char-Baskets, jež umožňují pohodlně přestavět gril pro požadovanou metodu grilování (např. nepřímé grilování).
Prodloužená záruka
- 10 let záruka na kotel, poklop (tělo grilu)
- 5 let záruka na madla a čistící systém
- 2 roky záruka na ostatní díly
One-Touch
Systém z nerezové oceli pro snadné vyčištění od popela a regulaci žáru bez potřeby měnit výškové nastavení grilovacího roštu.
Velký popelník
Mimořádně velký popelník, jež lze snadno ovládat pomocí jedné rukojeti. Nerezavějící hliníkové průduchy v poklopu s žáruvzdornými plastovými madly, umožňující správné proudění vzduchu pro dokonalé grilování.
GBS „Gourmet BBQ systém“
S grilem Weber nemusí být grilování pouze o masu na roštu. Grily s možností GBS je možné sestavit podle vlastní potřeby. Vyzkoušejte chuť asijského kari se sadou wok nebo upečte křupavou pizzu s kamenem na pizzu.
Tuck-Away – Chytrý pomocník
U kotlových grilů „bójkového“ tvaru je největší problém, kam s poklopem, když chcete zkontrolovat připravovaný pokrm. S grily Weber je to jednoduché, jsou totiž vybavené vychytávkou „Tuck Away“, která má za funkci držet poklop vašeho grilu vždy po ruce.
Teploměr v poklopu
Integrovaný teploměr přímo v poklopu pro snadnou kontrolu teploty uvnitř grilu.
Proč grilovat s poklopem?
Poklop je nejdůležitější součástí OGS „Originální grilovací systém“. Díky uzavřenému poklopu může vzduch cirkulovat a v tuto chvíli, díky správnému poměru vzduchu a žáru bude váš pokrm připraven nejen rychleji a rovnoměrněji ale také šetrněji. Navíc díky poklopu můžete grilovat i v zimě!
Přímá grilovací metoda
Přímé grilování závisí na jedné věci a to je rozložení uhlíků, které budou přímo pod grilovanou surovinou. Pokud chystáte grilování steaků, špízů, zeleniny nebo jiného pokrmu, který negrilujemedéle než 30 minut je tato metoda právě pro vás.
Nepřímá grilovací metoda
Nepřímá grilovací technika se využívá především jako náhrada pečení v troubě. Závisí na rozložení žhavých uhlíků, nejsou přímo pod grilovanou surovinou. Při nepřímé grilovací technice můžete připravit koláč, vetší kousky masa nebo jakýkoliv pokrm, který ke své přípravě potřebuje více než 30 minut.
Před vynálezem kotlového grilu se grilovalo pouze v otevřených cihlových grilech, které nebyly přenosné a při nepříznivém počasí se nedaly nijak chránit – nebyl k dispozici žádný poklop, který by ochránil žhnoucí palivo, natož připravovaný pokrm.
Velký příznivec grilování, dobrého jídla ale také otec jedenácti dětí George Stephen (zakladatel firmy Weber), nebyl s tímto stylem grilování spokojen a ani smířen. Přemýšlel, jak stávající způsob grilování změnit, aby bylo snazší a praktičtější. Revoluční nápad využít ke konstrukci zahradního grilu lodní bójku se zrodil při plachtění. Psal se rok 1952 a George Stephen vytvořil prototyp kotlového grilu tím, že přepůlil kovovou bójku, kdy spodní části přidal nohy a vytvořil z ní kotel a horní část použil jako poklop. V podobném designu je kotlový gril značky Weber veden dodnes.
Díky nápadu s kovovou bójí se zrodila firma Weber, která klade důraz na spojení vysoké kvality ale také dlouholeté spolehlivosti.