
Všechno, co potřebujete vědět o vaření v jednom hrnci
Pro všechny s fantazií, kteří neradi stojí dlouho u plotny a milují jednoduchost.
Oválný litinový hrnec s poklicí Staub Cocotte
Ikonický design litinového hrnce Staub vás okouzlí nejen na pohled, ale také svými vlastnostmi, včetně jedinečného systému samopodlévání.
Hrnec Staub je nadčasový pomocník pro dušení, pečení, polévky a jídla z jednoho hrnce. Vaření čehokoliv ve Staub smaltovaném litém hrnci Cocotte je velice jednoduché. Hrnec vytváří spojení mezi sporákem a vaším stolem, takže můžete servírovat přímo z něj. Vaše jídlo si zachová teplotu a na vašem stole bude vypadat krásně. Díky speciální úpravě se cokoliv, co v něm vaříte, stane lahodným a delikátním.
Vyberte si ten svůj pravý litinový hrnec Staub, kdy si můžete vybrat ze široké škály barev a objemů. Nádobí řady Cocotte, vybízí k pomalému vaření, dušení nebo i k přípravě polévek. Zachovejte připravované zelenině všechny vitamíny a chuť, masu zase šťavnatost a na váš stůl přineste jedinečnou atmosféru smaltovaného nádobí. Právě díky smaltovanému povrchu a litinovému materiálu uchovává nádoba teplo nebo chlad daleko delší dobu než běžné nádobí. Další velmi podstatnou výhodou litinového nádobí je použití na všech typů ohřevných ploch včetně indukce a trouby.
Zlepšená konstrukce a značná hmotnost plochého víka se speciálními hroty, má za následek vynikající zadržování vlhkosti a rovnoměrnou distribuci v celém hrnci.
Malé hroty pod poklicí zaručují plynulou cirkulaci, vytvářející ideální podmínky pro pomalé vaření, perfektní pro dušení, opékání, pečení a smažení.
Staub Cocotte udržuje až o 10% více vlhkosti během vaření než v jiném litinovém nádobí.
Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800 °C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, které má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.
Pro všechny s fantazií, kteří neradi stojí dlouho u plotny a milují jednoduchost.
Všechno co jste chtěli vědět o litinovém nádobí, ale báli jste se na to zeptat : )
Inspirace pro všechny, kteří milují krásné věci a nedělají kompromisy.
Vařte doma v klidu. Tohle jídlo voní a chutná tak, že potěší nejen milovníky zeleniny.
Objevujte s námi svět prémiových kulinářských zážitků!
Pečená kuřecí stehna podle Zdeňka Pohlreicha. Voňavá a šťavnatá kuřecí stehýnka na kreolský způsob, tak jak je má mistr kuchař rád. Snadná příprava jídla z jednoho hrnce, do 1...
Svůj vlastní chleba upečete s tímto receptem opravdu snadno. Takže vzhůru na to, není to žádná alchymie a můžete zapojit i děti. Vařte doma v klidu.
Připravte si velikonoční sváteční oběd, jehněčí maso v jarní zelenině, jak ho vaří šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Jarní pozdravy. Připravte si voňavé jednoduché jídlo z brambor a čerstvého špenátu, kterému uzené dodá kouzlo i pro mužskou část rodiny.
Jehněčí maso je tradiční delikatesou velikonočních svátků. Jeho přípravy se nebojte, je velice snadná, a navíc vás odmění křehká, šťavnatá a svěží chuť masa ukrytého v...
Jednoduchý a rychlý recept na kuličky z mletého kuřecího masa s rajčatovou omáčkou, jak ho vaří šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Což takhle dát si rybu tak, jak ji má rád šéfkuchař Zdeněk Pohlreich? Kombinace ryby a šunky není sice obvyklá, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Navíc se jedná o jídlo, které...
Nakládané citronové kuře s česnekem s pečenými bramborami ve slupce. No nezní to báječně? Navíc vše připravíte v jednom hrnci. Vyzkoušejte super jednoduchý recept ze Zdeňkovy...