
Jak vybrat pánev?
Pánve a pánvičky z nerezi, hliníku nebo litiny. Bez nepřilnavého povrchu nebo s ním? Keramický nebo teflonový? Vyberte si podle svého gusta a potřeb.
Litinová grilovací pánev Staub je navržena tak, aby do kuchyně vrátila chuť venku připraveného jídla, bez přesouvání celého grilování dovnitř.
Odesíláme do 24 hodin
Centrální sklad | skladem |
Pobočka Praha 5, OC Nový Smíchov | skladem na pobočce |
Zobrazovaná skladovost reflektuje aktuální stav zboží na prodejně. Počty dostupných kusů se mohou rychle měnit. Pro okamžitou rezervaci zboží na pobočce kontaktujte, prosím, danou prodejnu.
Grilovací pánev Staub je navržena tak, aby do kuchyně vrátila chuť venku připraveného jídla, bez přesouvání celého grilování dovnitř.
Má vystouplé žebrování, díky kterému budete mít na mase či zelenině to správné “černé žebrování”. Gril lze použít na jakémkoliv varném zdroji i v troubě.
Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.
Pánve a pánvičky z nerezi, hliníku nebo litiny. Bez nepřilnavého povrchu nebo s ním? Keramický nebo teflonový? Vyberte si podle svého gusta a potřeb.
Chcete povýšit grilování na skutečný gastronomický zážitek? Kouzlo pravé barbecue party spočívá v dotažených detailech. A právě na ně se zaměříme.
Tento recept je návod na to nejchutnější risotto, které jsme kdy ochutnali!