Nože (313)
Informace pro kategorii Nože
Obešli byste se v kuchyni bez nože? Ten správný je ostrý, dlouho takovým vydrží, je přesně vyvážený a výborně padne do dlaně. My je pro Vás máme – z Německa, Japonska i Francie. Přesvědčte se sami.
Nevíte, jak vybrat nástroj, který by pro vás byl tím pravým? Podívejte se do naší poradny.
Německá nožířská klasika
V Mekce nožířství, německém Solingenu, je u Zwilling J.A. Henckles vyrábějí již od roku 1731 a za tu dobu o nich ví úplně všechno. Mají svou vlastní recepturu oceli, zaručující dobrou odolnost vůči korozi, dlouhotrvající ostrost a optimální pevnost. Vyvinuli pro to originální patentované technologie. Každý nůž je vykován z jednoho kusu oceli metodou Sigmaforge a po zakalení vytvrzen mrazen postupem nazvaným Friodur. Právě proto se o ně nemusíte bát – vydrží hodně. Jen si z mnoha produktových řad vyberte ten, který vám přesně sedne.
Japonské skoroskalpely
V Niponu si na krájení hodně potrpí – jídlo musí na talíři nejen chutnat, ale i zdobit. Proto japonští kuchaři potřebují ty nejostřejší nástroje, které si nezadají s lékařskými skalpely. Chcete je mít doma a vyvážit to o něco větší péčí? Zwilling J.A. Henckles pro vás asijské nože vyrábí přímo v Japonsku – svou manufakturu rozbil ve tradičním nožířském městě Seki, s tradicí sahající až do 14. století.
Nože ze Savojských Alp
Dalším zástupcem v sortimentu Potten & Pannen – Staněk je francouzský Opinel. I jeho nabídka kuchyňských nožů je velmi široká – na své si v ní přijdou hobby kuchaři i profesionálové. Kolekci Opinel Intempora ve své škole používá francouzská gastronomická celebrita Alain Ducasse. V savojském Chambéry však nezapomínají ani na děti, pro něž připravili speciální bezpečný nůž s držátkem, zakulacenou špičkou a bezpečnostním kroužkem. Ten má i dětská škrabka a sérii doplňuje důmyslný chránič prstů.
Recepty a rady
19. února 2024
Hovězí s cajunským kořením podle Pavla Maurera
03. července 2023
Pečené cuketové hranolky s tzatziki dipem
19. června 2023
Vlašský salát podle rodinného receptu podle manželů Linkových
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT
24. července 2023
Vybroušený průvodce ostřením nožů
24. července 2023
Jak správně pečovat o kvalitní nože
24. července 2023
Jaké jsou typy, druhy a tvary nožů a které jsou pro vás ty pravé?
07. července 2023