
Rychlý mrkvový chlebíček
Oslavte první jarní den třeba s naším mrkvounem! Hodí se na snídani, jako moučník po obědě nebo ke studené sladké večeři.
Klasický frenchpress pro přípravu mleté kávy od dánské společnosti Bodum. Skleněná nádoba s rámováním z pochromované oceli a rukojetí z tvrzeného plastu se sametovou úpravou, která nepřejímá teplo - nezahřívá se. Vrchní víčko je uzavíratelné pomocí patentovaného pákového mechanismu. Uprostřed víčka se nachází manuální píst opatřený jemným nerezovým sítkem.
Příprava kávy pomocí french pressu patří mezi nejjednodušší metody přípravy kávy. Namletá káva (nejvhodnější je nahrubo mletá) se přelije horkou vodou těsně pod bodem varu (92 - 96°C). Tato teplota je optimální pro dokonalou extrakci esenciálních olejů z kávových zrn a umožňuje plné rozvinutí chuti a vůně během pouhých 4 minut. Poté jednoduchým pohybem zatlačte píst směrem dolů, kávová sedlina tak zůstane pod jemným nerezovým filtrem. Dojde jednak k zastavení procesu louhování a zároveň se kávová sedlina nebude uvolňovat při nalévání kávy - zůstane pod sítkem, ne v nápoji.
Jemné nerezové sítko je dostatečně efektivní a zbavuje vás nutnosti používat papírové filtry - je nejen efektivní, ale i ekologické. Při přípravě kávy ve frenchpressu nezůstává žádný odpad - žádné použité papírové filtry nebo plastové kapsle. Zůstane jen kávová sedlina, kterou můžete využít jako účinné hnojivo.
Oslavte první jarní den třeba s naším mrkvounem! Hodí se na snídani, jako moučník po obědě nebo ke studené sladké večeři.