Ohlédnutí za vůněmi léta

25. ledna 2023
Ohlédnutí za vůněmi léta
Vzpomínky si často uchováváme v paměti i pomocí vůně – opojná vůně levandulových polí, piniových hájů, rozkvetlého růžového sadu, šťavnatých mandarinek na trhu, bouřících vln Atlantského oceánu nebo také čerstvě posečené trávy na horské louce či vůně právě vypraného prádla, schnoucího v letním slunci...
Ohlédnutí za vůněmi léta

Bytové parfémy

Doma si můžete své vzpomínky na prázdniny uchovat také pomocí vonných svíček nebo aroma difuzérů. Bytové vůně v této podobě jsou již stabilní součástí mnoha domácností, najdete je v každé drogérii či obchodu s nábytkem. Ovšem není vůně jako vůně. Víte třeba, jak poznáte správnou koncentraci vonných látek? Jednoduše tak, že svíčka příjemně voní, i když není zapálená. 

Vonná složka je součástí voskové hmoty, po zapálení kvalitní svíčka černě nekouří. Potten & Pannen-Staněk nabízí ve svých obchodech prémiové produkty španělské rodinné manufaktury Cereria Mollá a francouzské firmy Maison Berger Paris, které jsou zárukou toho, že kupujete kvalitní produkt bez škodlivin, vyrobený s respektem k životnímu prostředí.


Vůně sladké Francie i slunného Śpanělska

Provoňte si domov pěknými vzpomínkami

Interiérové parfémy pro francouzskou značku Maison Paris Berger jsou vytvářeny v úzké spolupráci se specialisty z francouzského Grasse, Mekky světového parfumérství. Výhodou celého sortimentu značky je provázanost vůní u různých typů produktů. U mnoha vůní tak můžete vybírat stejný parfém jak do katalytické lampy, aroma difuzéru do bytu či auta nebo si zakoupit jen vonnou svíčku. Svěží, ovocné, květinové, sladké či orientální bytové vůně ryze francouzské značky Maison Berger Paris se linou v interiérech po celém světě už více než 100 let. Bytové parfémy vonící jako moře, ovocné nektary, cizokrajné květy, vzácné dřevo nebo třeba mýdlové bubliny můžete vyzkoušet i vy.

Malá rodinná španělská manufaktura Cereria Mollá sídlí již od roku 1899 v městečku Albaida nedaleko Valencie. Více jak 120 let zde vyráběli tradičními, osvědčenými postupy jen svíčky – jak vonné, tak dekorativní. V současné době je možné si i od této značky dopřát svou oblíbenou vůni také ve formě difuzéru nebo jako bytový spray. Ponořte se znovu do vln Středozemního moře s povzbuzující vůní Mediterranean Blue, zavzpomínejte na vítr a slunce na Sicílii s bytovým sprejem Verbena di Sicilia nebo na voňavá levandulová pole v Provence pomocí svěží vůně do bytu Provence Lavender.

Vonné voskové svíčky

Co mají voskové svíčky obou firem společného?

  • všechny produkty jsou vyráběny ručně
  • rostlinný vosk + bavlněný knot = žádné toxické zplodiny při hoření (na rozdíl od svíček z parafínu)
  • prémiové parfémy jsou použité ve vysoké koncentraci – svíčky výrazně voní i nezapálené
  • ekologicky šetrná výroba

Co je odlišuje?

Především nos mistrů parfumérů. Vůně jsou zkrátka jedinečné, jemné i výraznější. Přijďte si je vychutnat vlastními smysly do našich prodejen.

Máte nos jako Master Parfumer?

Věděli jste, že i bytové vůně, stejně jako tělové parfémy, mají svou hlavu, srdce a základ? Tři postupně se rozvíjející tóny, které na sebe logicky navazují a musí být spolu v dokonalé harmonii, aby celkový vjem byl příjemný. Každá interiérová vůně tak má svrchní tón, takový, co utváří první dojem a pak odezní – tedy svou hlavu. Vonná svíčka, bytový sprej či aroma difuzér tak často nese jméno této složky ve svém názvu. Vůně, která se rozline následně pak tvoří srdce parfému. Nejdéle přetrvávající tóny pak tvoří jeho tělo nebo také základ, spodní tón, který cítíte po velmi dlouhou dobu. 

Vonné svíčky Cereria Mollá Bulgarian Rose & Oud provoní váš domov sladce květinovým aroma růží a dřevitou vůně agarového dřeva

Aroma difuzér a budík v jednom

Říkáte si, že váš domov voní i bez bytových parfémů? A což takhle vůni, která vám pomůže usnout? Nebo vůni, která vás bude pomalu probouzet? Přesně to nabízí letošní novinka Maison Berger Paris aroma difuzér a budík v jednom Night & Day.

SOUVISEJÍCÍ A DOPORUČENÉ PRODUKTY