Jak vybrat pánev podle stylu vaření + 1 recept na rychlovku z hub jako bonus

21. září 2022
Jak vybrat pánev podle stylu vaření + 1 recept na rychlovku z hub jako bonus
Milujete šťavnaté steaky nade vše, pikantní asijská kuchyně je vaší láskou, jste vegetarián nebo jen prostě potřebujete pánev, co vydrží všechno? Kulinární začátečník nebo již protřelý, zkušený kuchař? Vybíráte pánev do své první, single kuchyně nebo pro vícečetnou rodinu? A budete ji používat dnes a denně nebo jenom občas? To jsou otázky, jejichž zodpovězení hraje při výběru značky i typu pánve zásadní roli.
Jak vybrat pánev podle stylu vaření + 1 recept na rychlovku z hub jako bonus

Výjimečné pánve pro náročné a zkušené kulinární znalce – Woll, Staub a Zwilling

Nepřilnavé pánve Woll

Pod značkou Woll si představte nepřilnavé pánve, které v Německu vznikají už od roku 1983 patentovanou technikou odlévání hliníku a následným nanášením dalších vrstev; do dnešních dnů s poměrně vysokým podílem ruční práce. Výroba se za téměř 40 let své existence nikdy nepřesunula z Německa ani se výrazně nezměnila její technologie. Proto jsou nepřilnavé pánve, hrnce a rendlíky značky Woll v kulinárním světě pojmem prvotřídní kvality a mají oprávněné místo v kuchyních profesionálů. Pánve s nepřilnavým povrchem využijete téměř na všechno, od řízků přes minutky, masa ve smetanových omáčkách nebo třeba smaženou zeleninu po palačinky či volská oka.


Litinové pánve Staub a nerezové pánve Zwilling

Jste bezbřehými milovníky steaků? Pak pro vás tou pravou volbou bude litinová pánev. Litina díky svým akumulačním vlastnostem nejen umožňuje rychle rozpálit pánev, ale také vařit úsporně při nízkých teplotách, navíc je přirozeně nepřilnavá a při správném zacházení přímo věčná. Francouzské originální litinové pánve Staub můžete bez problémů používat na všech typech sporáků, včetně indukčních. Výborně se čistí i udržují, a navíc jsou tak krásné, že v nich můžete hotové pokrmy s velkým úspěchem rovnou servírovat.
Vaříte převážně masitá jídla a sem tam si připravíte palačinku nebo lívance? Potřebujete odolnou pánev, nenáročnou na údržbu, pánev, kterou jednoduše umyjete v myčce, aniž by ztratila něco ze svých vlastností? Pak volte nerez a u nás neuděláte chybu s prémiovými nerezovými pánvemi od Zwilling J.A. Henckles. Pokud vás zajímá, jak s takovým nádobím správně zacházet, aby se uchovala jeho dlouhá životnost, přečtěte si článek na našem blogu.

Pánve pro libůstkáře a fajnšmekry – Mauviel 1830TM

Měděné pánve Mauviel

Tato značka v sobě snoubí naprosto prvotřídní kvalitu s oslnivým francouzským šarmem. Kouzelné nádobí se vyrábí v malém normandském městečku Villedieu-les-Poeles. A víte, proč je měď tím nejluxusnějším materiálem pro nádobí? Protože nejen nádherně vypadá, ale také skvěle vede teplo. A tak je ideální pro všechny, kteří milují rychlé a bezstarostné vaření. Toto měděné nádobí se díky své kvalitě dostalo až do michelinských restaurací. Měděné pánve Mauviel 1830TM rozhodně nejsou z těch, které schováte ve skříni, ale naopak vám bude hrdě viset v kuchyni jako nadčasový designový doplněk.

"Zelené" pánve, které potěší každého vegetariána i vegana – GreenPan

Pánve GreenPan

Tyto nepřilnavé pánve jsou perfektní pro přípravu zeleninových a vaječných jídel, která ke své přípravě potřebují nízkou až střední teplotu. (Pánev se stejně dobře hodí také na dušené masité pokrmy, není však určená na smažení při vysokých teplotách). Jídlo na pánvích GreenPan připravíte jen s malým množstvím tuku, pánve můžete používat na všech zdrojích ohřevu i pro zapékání v troubě. Jejich nepřilnavý povrch ThermolonTM již 5. generace je vytvořen z přírodních materiálů, navíc vyráběn metodou velmi šetrnou k přírodě, více se o tom dočtete v našem článku na blogu zde.


Pánve pro všechny, kteří teprve objevují kulinární svět – Ballarini

Pánve Ballarini

Jak už jsme jednou napsali, pánve s nepřilnavým povrchem využijete téměř na všechno, proto pokud patříte mezi kulinární začátečníky, zařizujete si první kuchyni nebo hledáte ideální pánev na chatu či chalupu, Ballarini pánve jsou tou správnou volbou. Nepřilnavý povrch pánví neobsahuje PFOA, snadno se udržuje a je velmi odolný, takže se nemusíte bát použít i kovové nástroje. Některé z Ballarini pánví mají do rukojeti integrovaný Thermopoint, díky kterému snadno poznáte, kdy má pánev tu správnou teplotu pro smažení.
Stále ještě nevíte, zda je pro vás Ballarini pánev ta pravá? Přečtěte si 7 dobrých důvodů, proč Ballarini říci ano na našem blogu.

Svět italských pánví Ballarini. Společnost je od roku 2015 součástí Zwilling group.

Dokonalé pánve pro milovníky asijské kuchyně

Wok pánve

Základní pánví pro přípravu jídel asijské kuchyně je speciální pánev wok, která je uzpůsobena pro vaření metodou stir-fry, což je původně čínská kulinářská technika, při které jsou ingredience v hluboké, kotlíkovité pánvi smažené za stálého míchání v malém množství velice horkého oleje. Tato technika se v posledních stoletích rozšířila do zbytku Asie a celého světa.
Světovou špičkou pro autentickou přípravu čínské a asijské kuchyně jsou beze sporu wok pánve Ken Hom. Pánve wok řady Ken Hom Excellence jsou navrženy tak, aby vám umožnily rychlou, snadnou a zdravou přípravu oblíbených asijských jídel. Vynikající nepřilnavý povlak zajišťuje, že se tyto wok pánve rychleji zahřejí, udržují potřebnou vysokou teplotu i při nižším stupni nastaveném na plotýnce a navíc spotřebujete i méně oleje.

Téměř nezničitelné wok pánve najdete také u značek Woll či Staub. Woll titanovou wok pánev můžete vložit i do trouby díky žáruvzdorným uchům (vydrží až 250 °C), litinový wok od značky Staub kromě asijského vaření zužitkujete i na zapékání v troubě či jako tradiční kastrol a ještě jí v pohodě užijí i vaše děti. Pokud s asijskou kulinařinou teprve začínáte a chcete nejdříve jen tak experimentovat, podívejte se u nás na lehké nepřilnavé wok pánve Ballarini.

Recept na rychlovku z hub

Slíbený recept, jak si připravit výborné lišky na paprice naleznete zde.
A pokud jste se stále nerozhodli, která pánev je pro vás ta pravá, můžete zkusit najít inspiraci ještě v našem blogovém článku Jak vybrat pánev.

Související a doporučené produkty