Letní ovocné sorbety s Josefem Maršálkem

17. ledna 2024 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Letní ovocné sorbety s Josefem Maršálkem

3 opilé letní sorbety, jak je má Pepa Maršálek rád 

3 recepty na mražené dezerty pro dospělé. Příjemné ochlazení ve žhavém létě podle oblíbeného cukráře a lektora naší Gourmet Academy. Všechny připravené sorbety nejlépe chutnají ten samý den. Napište nám, který vám chutnal nejvíce, najdete naás na facebooku i Instagramu.

Letní ovocné sorbety s Josefem Maršálkem

Jahodový sorbet s badyánem

Ingredience: 

  • 300 g čerstvé jahody
  • 150 g cukr krupice
  • 150 g voda
  • 70 g citronová šťáva
  • 70 g suché růžové víno
  • 2 hvězdičky badyánu

Postup:

1. Cukr, vodu, citrónovou šťávu a badyán přiveďte k varu a vařte asi 10 min.

2. Sirup nechte vychladnout, poté vyjměte badyán, přidejte jahody a v barovém (stolním) mixéru či pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte dohladka.

3. Nalijte do zmrzlinovače, který vám sorbet vytvoří sám anebo dejte ve vhodné nádobě do mrazáku, kde směs musíte každých 20 minut lžící promíchat.

Rosenthal La Scala del Palazzo Rosa - šálek s podšálkemRosenthal La Scala del Palazzo Rosa - šálek s podšálkem

Melounový sorbet s mátou

Ingredience:

  • 400 g zralý meloun Cantaloupe (váha bez jadýrek a slupky)
  • 130 g cukr krupice
  • 125g voda
  • 70 g citronová šťáva
  • 85 g suché bílé víno
  • 10 g čerstvá máta

Rosenthal Medusa Rhapsody Blue porcelánový jídelní talířRosenthal Medusa Rhapsody Blue porcelánový jídelní talíř, šálek s podšálkem

Postup:

1. Cukr, vodu, citrónovou šťávu a mátu přiveďte k varu a vařte asi 5 min.

2. Sirup sceďte, meloun zbavte slupky i jadýrek, nakrájejte na kousky a přidejte k sirupu; vařte dalších 5 minut.

3. Nechejte vychladnout a poté směs v barovém (stolním) mixéru či pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.

4. Nalijte do zmrzlinovače, který vám sorbet vytvoří sám anebo dejte ve vhodné nádobě do mrazáku, kde směs musíte každých 20 minut lžící promíchat.

Jablečný sorbet s bazalkou

Ingredience: 

  • 300 g letních jablek (váha bez jadřinců)
  • 180 g cukr krupice
  • 200 g voda
  • 35 g listů čerstvé bazalky
  • 75 g citronová šťáva
  • 70 g Prosecco

Postup:

1. Jablka se slupkou nejprve pomocí vykrajovače zbavte jadřince a pak je nakrájejte na menší kousky, slupku neokrajujte.

2. Přidejte cukr a vodu, citrónovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 20 min.

3. Tuto směs nechte dobře vychladnout, pak přidejte Prosecco a čerstvou bazalku a vše v barovém (stolním) mixéru či pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.

4. Nalijte do zmrzlinovače, který vám sorbet vytvoří sám anebo dejte ve vhodné nádobě do mrazáku, kde směs musíte každých 20 minut lžící promíchat.

Rosenthal La Scala del Palazzo Verde - šálek s podšálkemRosenthal La Scala del Palazzo Verde - šálek s podšálkem

Související a doporučené produkty