Velikonoce na pohodu

23. září 2022
Velikonoce na pohodu
Tradiční i netradiční velikonoční pokrmy, aneb co by na vašem velikonočním stole nemělo chybět. Velikonoce jsou nejen křesťanským svátkem, ale i oslavou příchodu jara. A také další důvod, proč si užít společné hodování. Už víte, jak poskládáte Vaše velikonoční menu?
 
Velikonoce na pohodu

Beránek je základ

Velikonoční beránek jako biskupský chlebíček

V našich zemích se vžil pro symbol Velikonoc beránek, povětšinou ve své sladké podobě, pečené ve formě. Receptů je mnoho, v rodinách se předávají z generace na generaci, podobně jako tomu je u vánočního salátu nebo vanilkových rohlíčků. Chcete změnu? Zkuste upéct biskupského beránka podle našeho receptu.


Něco zeleného

Na stole by se mělo objevit také něco jarně zeleného. Vyzkoušejte jednoduchý hráškový krém Zdeňka Pohlreicha, nebudete litovat a sklidíte oprávněnou pochvalu.

Jehněčí

Na Velikonoční pondělí by na sváteční tabuli neměl chybět ani beránek ve své masité podobě. Pokud netoužíte po tradiční pečeni, máme pro vás recept italského kuchaře Fankieho Coizzy ze Sardinie, oblasti, která pokrmy z jehněčího povýšila na manu. Zaexperimentujte a překvapte rodinu či přátele chutnými jehněčími kotletkami s tymiánovými bramborami.

Nádivka

Dalším typicky jarním pokrmem, který se pojí s Velikonocemi, je velikonoční nádivka. My jsme vsadili na nádivku s kešu ořechy a jarními bylinkami.

A závěrem nezbývá než popřát dobrou chuť!

Související a doporučené produkty