Recept na veganský hummus se sezamem a granátovým jablkem

Výborný k svačině v kombinaci se zeleninou, na pečivo jako rychlá večeře nebo na silvestrovské jednohubky. Tenhle hummus budete chtít připravovat pořád!

Pochoutka, kterou můžete dochutit podle libosti

 

Ingredience:

Pro 4 osoby

 

  • 1 plechovka cizrny o objemu 425 ml
  • 1 citron
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 1-2 lžíce sezamové pasty (tahini)
  • 50-70 ml olivového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  • Špetka římského kmínu
  • Špetka mletého koriandru
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 granátové jablko

 

Postup:

  1. Přeceďte cizrnu. Citron omyjte, osušte, a utěrkou očistěte. Rozpulte ho a vymačkejte z něj šťávu. Česnek oloupejte a nasekejte najemno. V mixéru rozmixujte cizrnu a vývar s česnekem. Přidejte k nim sezamovou pastu a olivový olej a zamíchejte. Pořádně ochuťte solí, pepřem, římským kmínem, koriandrem a citronovou šťávou.
  2. Granátové jablko rozpulte a pomocí vařečky vyklepejte semínka ze slupky. Vmíchejte semínka granátového jablka a sezamová semínka do hummusu a opepřete.
Recept na veganský hummus se sezamem a granátovým jablkem