Japonská polévka podle Martina Staňka

Recepty z Miyabi workshopu podle lektora Gourmet Academy Martina Staňka

JAPONSKÁ RYBÍ POLÉVKA

 

Ingredience pro 10 porcí:

  • 2l rybího vývaru
  • 50g kari pasty
  • 1l kokosového mléka
  • 700g ořezů ryb a krevety
  • 300g nudlí (rýžové nebo pohankové)
  • 50g miso pasty
  • 100g wakame řas
  • 50g fava fazolek
  • 1ks citrónové trávy
  • 5ks limetových listů
  • 5 vajec
  • cukr
  • limetová šťáva
  • feferonka červená
  • koriandr
  • sójové klíčky
  • mrkev
  • červená cibule

 

Postup

Do rybího vývaru nalijeme kokosové mléko, přidáme kari a miso pastu, limetové listy, citrónovou trávu a přivedeme k varu. Polévku dochutíme cukrem a limetovou šťávou.
Do misky naskládáme uvařené nudle, vejce a spařenou, krájenou zeleninu. Vše zalijeme dochuceným vývarem, doplníme orestovanými kousky ryb, řasou, sekaným koriandrem a feferonkou.
Polévku ihned podáváme.

Na asijskou ale i jakoukoliv jinou doporučujeme jedny z nejlepších a rozhodně nejostřejších nožů na světě, japonské nože Miyabi.

 

Všechny recepty asijské kuchyně z Miyabi workshopu vedené lektorem naší školy vaření Gourmet Academy Martinem Staňkem, ke stažení zde.

 

Zajímá vás asijská kuchyně? Máte zájem o jedny z nejostřejších nožů na světě - japonské nože Miyabi, abyste vaření v asijském stylu dovedli k pocitu největší blaženosti?

Pak pro vás máme několik dalších článků v našem blogu.

Přečtěte si článek o řadách a typech nožů Miyabi, které pod touto značkou najdete: 

Všechno co jste chtěli vědět o japonských nožích Miyabi

 

 

Jak správně pečovat o kvalitní nože?

 

 

 

Vybroušený průvodce ostřením nožů

 

 

 

Vybrali byste si spíše evropský typ nože? Pak pro vás máme článek Podle kvalitního nože poznáte opravdového kuchaře, který vám s výběrem pomůže.

 

 

 

Vždycky se také můžete poradit na našich Potten & Pannen - Staněk prodejnách či na zákaznické lince, ve všední dny od 8:30 do 17:00.

Zákaznická linka +420 725 855 050

nebo se vám budeme věnovat na emailové adrese

info@popasta.cz

Těšíme se, že se s vámi potkáme buď v našich prodejnách, e-shopu, sociálních sítích, naší škole vaření Gourmet Academy nebo nějakém workshopu :) 

Váš tým Potten & Pannen - Staněk

Japonská polévka podle Martina Staňka

Související produkty

Zwilling Miyabi 5000MCD nůž Chutoh, 16 cm Zwilling
9 730,-

skladem na pobočce

Zwilling Miyabi 5000MCD nůž Santoku, 18 cm Zwilling
12 190,-

skladem na pobočce

Zwilling Twin Classic hrnec s poklicí Zwilling
3 200,-

skladem

Zwilling EcoQuick tlakový hrnec Zwilling
3 220,-

skladem

Zwilling Miyabi 5000 FCD Shotoh, 11 cm Zwilling
3 980,-

skladem na pobočce