Créme brûlée

Přiveďte k varu mléko se smetanou. Jakmile se začne vařit, sundejte z plotny. Přidejte dřeň i vanilkový lusk, promíchejte a nechte 45 minut nasávat tekutiny z vanilky. Předehřejte troubu na 160 ˚C. V míse ušlehejte vejce, žloutky, 175 g krupicového cukru a špetku soli, tak dlouho, až zhoustne a zesvětlá.

Suroviny:

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný
  • 3 velká vejce
  • 5 žloutků z velkých vajec
  • 175 g krupicového cukru + 25 g na posypání povrchu krému
  • špetka soli

 

Postup:

Přiveďte k varu mléko se smetanou. Jakmile se začne vařit, sundejte z plotny. Přidejte dřeň i vanilkový lusk, promíchejte a nechte 45 minut nasávat tekutiny z vanilky.

Předehřejte troubu na 160 ˚C. V míse ušlehejte vejce, žloutky, 175 g krupicového cukru a špetku soli, tak dlouho, až zhoustne a zesvětlá. Pak do vaječné směsi vmíchejte vychladlé mléko se smetanou. Na závěr vše přes jemné sítko rozlijte do šesti zapékacích mističek o objemu 200 ml. Mističky postavte do zapékací nádoby nebo pekáče, do kterého nalijte horkou vodu, tak aby sahala do poloviny mističek. Pekáček vložte opatrně do předehřáté trouby a pečte 40 minut. Pudink by měl mít po upečení pevný, jen ve středu by se měl trochu třást.

Mističky vyndejte z pekáče a dejte je minimálně na 2 hodiny do lednice, kde krém ztuhne. Před podáváním posypte povrch krému cukrem a rozehřejte ho opalovací pistolí. Pokud ji nemáte, strčte misky na chvíli pod rozpálený gril v troubě… a je to!

Créme brûlée

Související produkty

Mauviel M´150s rendlík Mauviel
3 250,-

skladem

Zwilling bambusové prkénko Zwilling
1 370,-

skladem