Pečené batáty

Dokonalá příloha k masu a rybám, nebo samostatný chod, který můžete doplnit třeba dresinkem ze zakysané smetany nebo vejci.

Sladké brambory s chutí šalvěje

Ingredience:

  • 600 g batátů
  • 2 červené cibule
  • 12 lístků šalvěje
  • 6 lžic olivového oleje
  • ½ lžíce celého římského kmínu
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

  1. Oloupejte batáty a nakrájejte je na cca 1 cm silné plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky.
  2. Plátky batátů rozprostřete do zapékací nádoby, kousky červené cibule vyskládejte na ně, posypejte římským kmínem a osolte a opepřete. Poté pořádně pokapejte olivovým olejem.
  3. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, dokud cibule a batáty nezměknou a nezačnou vonět.
  4. Přidejte lístky šalvěje a pečte dalších 5-10 minut, dokud lístky nejsou křupavé.

 

Další recepty pro perfektní zdravé pečeníporcelánovém nádobí Villeroy & Boch:

 

Jukněte na celou kolekci Clever Cooking či článek o tom, jak snadno se v tomto nádobí nejen zapéká či ohřívá v mikrovlnné troubě, ale jak se dobře umývá a/nebo se v něm skladují dobře potraviny bez toho, že byste museli používat dnes všemi nechtěný plast.

Pečené batáty