Když to ve vás vře – Rychlovarná konvice Artisan 1,5 litru

18. srpna 2022
Když to ve vás vře – Rychlovarná konvice Artisan 1,5 litru
Všichni milovníci kávy, čaje a vroucí vody zbystřete! Dnes se totiž dozvíme něco o rychlovarné, jeden a půl litrové konvici Artisan od nedostižné firmy KitchenAid.

Moderní retro

Už na první pohled (i omak), musí být všem jasné, že tu nejde o ledajakého pomocníka do kuchyně. Artisan totiž s přehledem hraje první housle a to nejen díky perfektní funkčnosti, ale i designu. Jak můžete vidět, s touto konvicí se vracíme do Ameriky šedesátých let. Do doby, kdy byla auta divoká a lidé pomaloučku vstupovali na práh nekonečného vesmíru. Byly to také zlaté časy kuchyňských spotřebičů, které svou kvalitou dokázali potěšit více než jednu generaci. Právě z tohoto přístupu si bere KitchenAid příklad a nabízí nám rychlovarnou konvici, která udělá i z ohřevu vody nevšední zážitek.

Digitální analog


Přesně tak, Artisan nabízí od všeho něco. Na jedné straně tu máme analogový „teploměr“ (ukazující teplotu, i když zrovna není konvice v dokovací stanici),  který jakoby z oka vypadl ukazatelům v kokpitu závodních automobilů. A na straně druhé, světelný ukazatel budoucnosti, ovladatelný opět jednoduchou retro páčkou. Ptáte se, k čemu je u rychlovarné konvice páčka? Je to jednoduché. Artisan totiž umožňuje navolit si teplotu v rozmezí padesáti až sta stupňů. To ocení hlavně fajnšmekři, kteří rozumí správné přípravě dobrého čaje. Zelený čaj vyžaduje pro optimální přípravu pouze horkou a ne vroucí vodu a i na přípravu čaje černého, je potřeba specifická teplota.

Co by to bylo ale za ráno bez pořádného šálku dobré kávy? Stačí páčkou najet na magické číslo devadesát (někdy i devadesát pět) a čekat. Nezoufejte ale, pojem rychlovarná konvice tu není jen ta na ozdobu. Šedesát stupňů máte natotata a dosažení vyšších teplot je už jen otázkou několika mála vteřin.

Umění designu

Konvice Artisan dokonale balancuje na hraně funkčnosti a designu. Využívá jen nejkvalitnější materiály a po designové stránce myslí na to nejdůležitější – uživatele. Chytře vymyšlená duální stěna vám nedovolí se spálit a díky  robustní, leč ergonomicky dokonalé rukojeti si vychutnají rituál přípravy nápoje velké i malé ruce. No a právě slovo rituál, je asi nejdůležitějším prvek, který může Artisan nabídnout. Zpříjemní totiž každé nastavení teploty, každé zaklapnutí víčka a položení konvice do stanice. Nejedná se totiž jen o vaření vody. Nejedná se ani o normální rychlovarnou konvici. Jde o umělecký objekt, kolem kterého budete rádi chodit a jednou za čas se na něj po očku podíváte a právě v ten moment vás třeba napadne, že je ten pravý čas na šálek čaje.

Mandlová

Rychlovarná konvice v krémové mandlové barvě o objemu 1,5 l z dílny amerického výrobce KitchenAid s nastavitelnou teplotou v rozmezí 50°C až 100°C Neutrální jemná barva vhodná snad do všech kuchyní, která se navíc velmi snadno kombinuje. 

Královská červená



Červená vzbuzuje chuť k jídlu a proto by tato barva neměla chybět v žádné kuchyni. Rychlovarná konvice bude působit jako neodolatelný solitér, který prozáří jakýkoliv prostor. Není totiž náhoda, že se tento odstín nazývá královská červená.

Černá litina 

Černá je dámou mezi barvami a pokud ji skloubíte dohromady s matnou litinou, nemůže to dopadnou špatně. Odměnou pro vás bude elegantní designový prvek, který ozdobí všechny typy kuchyní.

Související a doporučené produkty