Na pánvi 2: Krevety s chilli, petrželí, česnekem a vínem Vermentino

21. října 2022
Na pánvi 2: Krevety s chilli, petrželí, česnekem a vínem Vermentino

Jak jednoduše připravit krevety? Bude vám stačit jen 5 ingrediencí. Vyzkoušejte vynikající jednoduché recepty Frankieho Coizzy, lektora naší prémiové školy vaření Gourmet Academy.

 

Na pánvi 2: Krevety s chilli, petrželí, česnekem a vínem Vermentino

Geniální večeře za pár minut

Charismatický sardinský kuchař Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do italské kuchyně, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v naší škole vaření Gourmet Academy, pro vás připravil recepty, které jsou úžasné svou chutí a senzačně jednoduché na přípravu. Obsahují ingredience typické pro italskou kuchyni, sezónní suroviny a tipy, které vám usnadní vaření. Nemusíte balit a cestovat do dálek, abyste se s námi mohli vydat na výlet po slunné Itálii. Sejdeme se v kuchyni! Stačí jen krevety a dalších pět ingrediencí a v rekordním čase připravíte luxusní večeři pro vzácnou návštěvu. Krevety servírujte se svěží citronovou limonádou nebo s bílým vínem.

Ingredience

  • 840 g krevet
  • 8–10 g chilli papriček
  • česnek
  • petržel
  • olivový olej
  • 500 ml bílého vína Vermentino di Sardegna

Postup


Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej s česnekem a chilli papričkami.


Přidejte oloupané krevety. Rychle orestujte. 


Potom krevety podlijte bílým vínem. Chvilku povařte, aby se vypařil alkohol.

Nakonec do pánve vhoďte nasekanou petržel a nastrouhejte trochu citronové kůry, naposledy promíchejte a můžete servírovat.

Náš tip: Pro co nejautentičtější zážitek z připraveného pokrmu kupujte krevety čerstvé nebo čerstvě zmražené ihned po výlovu přímo na lodi. Připravíte je tak, že ze všeho nejdřív odlomíte hlavičku, krevetu vyloupnete a hřbet naříznete.

Další recepty Giafranca Frankieho Coizzy

Další recepty Giafranca Frankieho Coizzy

SOUVISEJÍCÍ A DOPORUČENÉ PRODUKTY