Vánoční houbový kuba

Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.

Suroviny:

  • 3 hrsti sušených hub
  • mléko pro namočení hub
  • 300 g středních krupek
  • 3 PL sádla + na vymazání pekáčku
  • 2 velké cibule, najemno nakrájené
  • 5 stroužků česneku, prolisovaných
  • sůl, mletý pepř
  • 3 PL majoránky
  • 1 PL mletého pepře

Postup:

Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.

Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.

Vánoční houbový kuba

Související produkty

Mauviel M´150s hluboká pánev Mauviel
7 310,-

skladem

Akce -25%
Peugeot Dřevěný mlýnek Paris na sůl Peugeot
949,-
712,-

skladem