Růže v kuchyni

Stylové vaření, trend krásného jídla, které lahodí jak chuti tak oku

Umění žít všemi smysly

Ti nejlepší šéfkuchaři jsou známi tím, že umí vykouzlit pokrmy, které lahodí jak chuti, tak oku a působí tak na všechny naše smysly a zlepšují požitek. Trend „krásného jídla“ se dostal do našich domácností. Inspirováni jsme sociálními médii jako například Instagram, kde lidé ukazují svá dokonale upravená jídla. Zaujaly nás zde prezentované růžičky. Pozornost, kterou přitáhnou, určitě zabere více času na přípravu, ale jak řekl Antoine de Saint-Exupéry v Malém Princi, „A pro ten čas, který jsi své růži věnoval, je ta tvá růže tak důležitá.“ V kulinářství existují růže všech tvarů a velikostí, aby obohatily vaše recepty. Od jablečného koláče k avokádovému toastu přes zeleninový páj, vaše recepty uvidí svět skrze růžové brýle.

Na tento recept připravte:

  • na dlouhé proužky různobarevné mrkve pomocí kráječe na zeleninu nebo škrabky na zeleninu
  • ponořte tyto mrkvové proužky do studené vody, osušte je, pak je omotejte okolo sebe a barevně smíchejte
  • nalijte přes růžičky směs na quiche a upečte v troubě

 

Určitě obdržíte mnoho lichotek.

Pro hrátky se zeleninou doporučujeme pořídit si hned několik druhů nejostřejších struhadel na světě Microplane.

Růže v kuchyni

Související produkty