Sladký chilli džem

Papriky společně s chilli papričkami (se semeny), zázvorem a česnekem dejte do robota a najemno nasekejte. Za stálého míchání povařte 10 až 15 minut. Jakmile se konzistence džemu stane lepkavá, nesmí se však přichytit či spálit.  Mělo by to vypadat jako pobublávající hustá konzistence. Po mírném vychladnutí přelijte do sterilizovaných sklenic, nechte zcela vychladnout. Udržuje po dobu tří měsíců v chladném, tmavém místě - po otevření spotřebujte.

Složení:

  • 8 červených paprik nahrubo nasekaných
  • 10 červených chilli papriček, hrubě nasekaných
  • kousek čerstvého kořene zázvoru, oloupejte a nahrubo nasekejte
  • 8 stroužků česneku
  • 400 g plechovky cherry rajčátek
  • 750 g třtinového cukru krupice
  • 240 ml ocet z červeného vína

Postup:

Papriky společně s chilli papričkami (se semeny), zázvorem a česnekem dejte do robota a najemno nasekejte.

Za stálého míchání povařte 10 až 15 minut. Jakmile se konzistence džemu stane lepkavá, nesmí se však přichytit či spálit.  Mělo by to vypadat jako pobublávající hustá konzistence. Po mírném vychladnutí přelijte do sterilizovaných sklenic, nechte zcela vychladnout. Udržuje po dobu tří měsíců v chladném, tmavém místě - po otevření spotřebujte.

Sladký chilli džem